E premte, 21 Kor 2017
 
 
Banerat
A blog of all sections with no images
Ibuprofen - rrezik i vogël kardiovaskular pdf Shtyp Email
Renditja e përdoruesit: / 66
DobëtMirë 
Lajme
E enjte, 03 Shtator 2015 12:07

Rritje e vogël e rrezikut kardiovaskular me doza ditore deri ose mbi 2,400 mg. HPRA ka njoftuar se informacioni për produkt për të gjitha produktet që përmbajnë ibuprofen do të përditësohen sa më shpejt që është e mundshme për të reflektuar rritjen e rrezikut kardiovaskular me doza ditore deri në ose mbi 2,400 mg.

 

Lexo ma...
 
Dita europiane e vetëdijesimit për antibiotik pdf Shtyp Email
Renditja e përdoruesit: / 33
DobëtMirë 
Lajme
E hanë, 18 Nandor 2013 09:39

18 Nëntor 2013

Dita Europiane e Vetëdijesimit për Antibiotikët

Dita Europiane e Vetëdijesimit për Antibiotik është iniciativë vjetore e shëndetit publik Europian e cila mbahet në 18 Nëntor për të ngritur vetëdijen lidhur me rrezikun për shëndetin publik të rezistencës në antibiotik dhe përdorim racional të antibiotikëve. Të dhënat e fundit konfirmojnë që përgjatë Unionit Europian numri i pacientëve të infektuar me bakterie rezistente është duke u rritur dhe që rezistenca bakteriale është kërcënimi më i madh për shëndetin publik.

Fleta e fakteve për ekspert

Fleta e fakteve në kujdesin primar shëndetësor

Rritja e rezistencës në antibiotikët e linjës së fundit - infografikë

Antibiotikët - bëhuni të përgjegjshëm - infografikë

 

Lexo ma...
 
Voltaren supozitore për fëmijë-indikacione të reja pdf Shtyp Email
Renditja e përdoruesit: / 23
DobëtMirë 
Lajme
E mërkurë, 06 Nandor 2013 09:53

Njoftim profesionistëve të kujdesit shëndetësor për ndryshimin e indikacioneve për barin Voltaren supozitore (diklofenak natrium)

05.11.2013.

Pliva Hrvatska d.o.o., bartës i autorizimit për marketing të barit Voltaren 12.5 mg, 25 mg dhe 50 mg supozitore (diklofenak natrium), në bashkëpunim me Agjencinë për barna dhe produkte medicinale ju ka dërguar njoftim profesionistëve shëndetësor për ndryshimin e indikacioneve për barnat e cekura. Indikacionet janë ndryshuar në procedurën e rinovimit të autorizimit për marketing dhe janë në pajtim me indikacionet e aprovuara në vendet e BE për këtë substancë aktive dhe formë farmaceutike.

 

Lexo ma...
 
Daonil - dyshim për dy seri të falsifikuara pdf Shtyp Email
Renditja e përdoruesit: / 2
DobëtMirë 
Lajme
E premte, 12 Korrik 2013 10:08

5 korrik 2013

Sipas portalit serb pharmanetwork, në tregun e Serbisë janë paraqitur dy seri të barit Daonil (glibenklamid- antidiabetik oral) Jugoremedija, për të cilat dyshohet që janë të falsifikuara.

Seritë e dyshuara janë me këta numra numra serik dhe datë skadimi:

8740022011 dt. skadimit: shkurt 2015

8749022011 dt. skadimit: shkurt 2015

Sipas prodhuesit të autorizuar të barit, seritë e fundit të prodhuara në këtë fabrikë janë nga viti 2009.

 
Domperidon -Aritmi serioze ventrikulare dhe vdekje kardiake e papritur pdf Shtyp Email
Renditja e përdoruesit: / 2
DobëtMirë 
Lajme
E hanë, 25 Mars 2013 14:36

Domperidon - Aritmi serioze ventrikulare dhe vdekje kardiake e papritur

MotiliumAustrali. Administrata e të mirave terapeutike (AMT)(TGA) ka këshilluar profesionistët e kujdesit shëndetësor që domperidoni (Motilium®) do të duhej të përdoret në dozën më të vogël të mundshme tek të rriturit. Studimet e fundit epidemiologjike kanë treguar se përdorimi i doperidonit mund të shoqërohet me një rritje të rrezikut për aritmi ventrikulare serioze apo vdekje kardiake të papritur, veçanërisht në pacientët që marrin doza të përditshme mbi 30 mg dhe te pacientët mbi moshën 60 vjeçare.

 

Lexo ma...
 
Pacientët kompleks pdf Shtyp Email
Renditja e përdoruesit: / 2
DobëtMirë 
Lajme
E hanë, 25 Mars 2013 14:09

Lidhja me Pacientët Kompleks FIP Congress 2013 - Dublin, Ireland

Farmacistët marrin udhëheqjen

 

Në jetën e përditshme, rezultatet komplekse rezultojnë nga faktorë të panumërt. Kultura, mjedisi, statusi social dhe ekonomik dhe aftësia fizike, të gjitha kontribuojnë, dhe të gjitha komplikojnë menaxhimin e shëndetit e prekur nga sëmundja. Farmacistët janë dëshmitarë për shumë prej këtyre kompleksiteteve dhe duhet gjithnjë të kujdesen për atë që është e njohur si 'pacientët kompleks".  Duke njohur ndikimin e vlefshëm të cilin farmacistët kanë në jetën e individëve të tillë, FIP ka vënë kujdesin e pacientëve kompleks në krye të agjendës për vitin 2013.

Lexo ma...
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Tjetri > Fund >>

Faqe 1 nga 9