E premte, 21 Kor 2017
 
 
E hanë, 19 Shtator 2011 05:15

Ondansetron-rrezik i mundshëm për QT prolongim I përzgjedhur

Shkruar nga 
Vlerësoni këtë artikull
(0 vota)

Zofran
FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor për rishikimin e sigurisë që është duke vazhduar për Zofran (ondansetron; GlaxSmithKline) për shkak të rrezikut të shtuar për zhvillimin e prolongimit QT, i cili mund të çojë deri te ritmi i zemrës abnormal dhe potencialisht fatal (përfshirë edhe Torsades de pointes). 

Pacientët në rrezik të posaçëm për zhvillim të torsades de pointes përfshijnë ata me sëmundje të zemrës, siç është sindroma kongjenitale e QT prolongimit, ata të cilët janë të predispozuar për nivele të ulta të kaliumit dhe magneziumit në gjak dhe ata që marrin barna tjera që çojnë deri te QT prolongimi.

Nga GlaxoSmithKline është kërkuar që të ndërmarrin studim QT të tërësishëm për të vlerësuar potencialin e Zofran'it për të prolonguar QT intervalin.

Rezultatet nga ky studim priten të jenë në dispozicion në verë të 2012.

Zofran është i indikuar për të prevenuar pështirosjen dhe vjelljen e shkaktuar nga kimioterapia e kancerit, terapia e rrezatimit dhe operacioni kirurgjik.

Për ma shumë informacione vizitoni: www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm271913.htm

http://www.empr.com/zofran/nausea/drug/5144/

http://www.empr.com/glaxosmithkline-pharmaceuticals/manufacturer/11397/

http://www.empr.com/zofran/nausea/drug/5144/

http://www.empr.com/zofran/nausea/drug/5144/

http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm271913.htm

Lexo 6471 herë Modifikuar për herë te fundit më E hanë, 19 Shtator 2011 05:23