E mërkurë, 27 Dhe 2017
 
 
Banerat
Dita europiane e vetëdijesimit për antibiotik pdf Shtyp Email
Renditja e përdoruesit: / 36
DobëtMirë 
Lajme - Farmakovigjilencë
E hanë, 18 Nandor 2013 09:39

18 Nëntor 2013

Dita Europiane e Vetëdijesimit për Antibiotikët

Dita Europiane e Vetëdijesimit për Antibiotik është iniciativë vjetore e shëndetit publik Europian e cila mbahet në 18 Nëntor për të ngritur vetëdijen lidhur me rrezikun për shëndetin publik të rezistencës në antibiotik dhe përdorim racional të antibiotikëve. Të dhënat e fundit konfirmojnë që përgjatë Unionit Europian numri i pacientëve të infektuar me bakterie rezistente është duke u rritur dhe që rezistenca bakteriale është kërcënimi më i madh për shëndetin publik.

Fleta e fakteve për ekspert

Fleta e fakteve në kujdesin primar shëndetësor

Rritja e rezistencës në antibiotikët e linjës së fundit - infografikë

Antibiotikët - bëhuni të përgjegjshëm - infografikë

 

Video për vetëdijesim për antibiotikët

 

Share