E shtunë, 15 Tet 2016
 
 
Banerat
E premte, 08 Korrik 2011 23:32

Propilen glikoli-dermatiti alergjik kontakti

Propilen glikol
Propilen glikol
Shkaktar shpesh i padetektuar i dermatitit alergjik kontakti në pacientët që përdorin kortikosteroide topikale

Propilen glikoli (PG) konsiderohet të jetë përbërës i gjithëpranishëm i formulacioneve i përdorur në produktet për përkujdes personal dhe preparate farmaceutike. Ai është komponim organik që gjendet rëndom në kortikosteroide topikale (KT). Reaksionet lëkurore në PG në të shumtën janë irrituese, por dermatiti alergjik kontakti në PG është i dokumentuar mirë. Kosenzitizimi në PG dhe KT mund të shfaqet, duke bërë sfiduese zgjedhjen e kortikosteroideve topikale në pacientët alergjik në PG.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 25 Shtator 2010 01:39

Dozimi i paracetamolit-BNFC

paracetamol
paracetamol
Përdorimi i lejuar: Nuk është i lejuar përdorimi oral në fëmijët nën moshën 2 vjeçare; dozat për simptoma të rënda nuk janë të lejuara 

Indikacionet dhe doza  

Dhembja; pireksia dhe parehatia 

•Përmes gojës

Neonatët 28-32 javë të moshës postmenstruale: 20 mg/kg si dozë njësore pastaj 10-15 mg/kg çdo 8-12 orë sipas nevojës; max. 30 mg/kg në ditë në doza të ndara

Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 25 Maj 2010 20:06

Tramadol-ndryshim etikete

tramadol
tramadol
ShBA. 25 Maj 2010. Ortho-McNeil-Janssen dhe FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor për ndryshimet në seksionin e Paralajmërimeve lidhur me informacionet e përshkrimit për tramadol, analgjetik opioid me veprim qendror i indikuar për menaxhim të dhembjes kronike mesatare deri mesatarisht të rëndë.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 22 Nandor 2011 16:58

Zelboraf-bar kundër melanomës

Zelboraf
vemorafenib
Indikacionet: Vemurafenib është bar për terapi të personalizuar për tretman të melanomës metastazike jooperabile me mutacion BRAFV600E të detektuar me një test të aprovuar nga FDA.

Publikuar në Lajmet më të reja
krizotinib
krizotinib
 FDA - Krizotinib, një inhibitor kinaze i prodhuar nga Pfizer, është aprovuar në 26 Gusht për tretman të karcinomës së qelizave jo të vogla të mushkërive  lokalisht të avansuar ose metastatike në njerëzit të cilët kanë të shprehur një gjen abnormal të kinazës së limfomës anaplastike (ALK).
Publikuar në Lajmet më të reja
E enjte, 23 Gusht 2007 19:00

Shtimi i Omega-3 acideve yndyrore

Michael O'Riordan

Heartwire 2007. © 2007 Medscape

omega 3
omega 3
8 Tetor, 2007 (New York, NY) – Shtimi i omega-3 acideve yndyrore suplementare në terapinë me statina te pacientët me hipertrigliceridemi perzistente redukon dukshëm nivelet e triglicerideve dhe të nivelit të jo-HDL-kolesterolit, të gjitha këto pa rritje të dukshme të niveleve të LDL-kolesterolit [1].

Publikuar në Lajmet më të reja
E enjte, 19 Gusht 2004 21:11

Pharmaks Agency

Pharmaks Agency

Small Company – Smart Solutions

PHARMAKS is Agency for publication, marketing, counselling and regulatory affairs for Kosova medicine, medical device and food supplement market. PHARMAKS is dealing in Marketing Authorization Application according to national and EU regulatory requirements and procedures (medicinal products) or registrations (herbal medicinal products and food supplements) and notification or certification processes (medical devices).

We are also producing Summary Product Characteristics and Patient Information Leaflets of medicines according to national and EU rules.

PHARMAKS professional team includes highly experienced pharmacists, physicians and health related professionals.

PHARMAKS is leading agency in Kosova for professional translation in the fields of pharmaceuticals and medicine. 

More than 20 world known pharmaceutical companies were our clients:

Sanofi-Aventis, Sanofi-Pasteur, Hoffmann La Roche, Boehringer Ingelheim, Bayer, AstraZeneca, Abbot Laboratories, Abbot, Dr. Falk Pharma, Johnson & Johnson, Jansen-Cilag, Nycomed, Engelhard, Natural Wealth, Bosnalijek, Jadran Galenski Laboratorij, Hemofarm, Novit Pharm, Actavis, Merck KGaA, Merck Serono, Berlin Chemie - Menarini Group, Solvay Pharma, Nivea, etc.

PHARMAKS was first to translate from English into Albanian Glossary of pharmaceutical forms of EDQM.

Reliability, accuracy, trustfulness and professionalism are our added values in relations with our clients.

Portfolio of PHARMAKS:

  • Marketing Authorization Applications and procedures
  • Pharmacovigilance
  • Professional translations (pharmaceutical, medical, legal, etc)
  • Publishing
  • Pharmaceutical and medical regulatory affairs
  • Pharmaceutical and medical marketing
  • Continual health professional development

 

PharmINDEX 2009 – was the bestselling pharmaceutical and medicinal book in Republic of Kosova in 2009.

Our website www.pharmaks.com is most visited portal for pharmacy and medicine in Albanian language.

PHARMAKS is agency you can ever trust.

 

Address:

Ulpiana D9/3/2

Prishtinë

Republic of Kosova

Phone/fax: +381 38 55 11 47

mobile phone: +377 44 166 590, +377 44 138 254, +386 49 166 590, + 386 49 138 254

email: Ky email po mbrohet prej spambots-ave, të duhet JavaScript me e pa , Ky email po mbrohet prej spambots-ave, të duhet JavaScript me e pa , Ky email po mbrohet prej spambots-ave, të duhet JavaScript me e pa

website: www.pharmaks.org 

 

Publikuar në Uncategorized
E premte, 08 Korrik 2011 23:32

Propilen glikoli-dermatiti alergjik kontakti

Propilen glikol
Propilen glikol
Shkaktar shpesh i padetektuar i dermatitit alergjik kontakti në pacientët që përdorin kortikosteroide topikale

Propilen glikoli (PG) konsiderohet të jetë përbërës i gjithëpranishëm i formulacioneve i përdorur në produktet për përkujdes personal dhe preparate farmaceutike. Ai është komponim organik që gjendet rëndom në kortikosteroide topikale (KT). Reaksionet lëkurore në PG në të shumtën janë irrituese, por dermatiti alergjik kontakti në PG është i dokumentuar mirë. Kosenzitizimi në PG dhe KT mund të shfaqet, duke bërë sfiduese zgjedhjen e kortikosteroideve topikale në pacientët alergjik në PG.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 25 Shtator 2010 01:39

Dozimi i paracetamolit-BNFC

paracetamol
paracetamol
Përdorimi i lejuar: Nuk është i lejuar përdorimi oral në fëmijët nën moshën 2 vjeçare; dozat për simptoma të rënda nuk janë të lejuara 

Indikacionet dhe doza  

Dhembja; pireksia dhe parehatia 

•Përmes gojës

Neonatët 28-32 javë të moshës postmenstruale: 20 mg/kg si dozë njësore pastaj 10-15 mg/kg çdo 8-12 orë sipas nevojës; max. 30 mg/kg në ditë në doza të ndara

Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 25 Maj 2010 20:06

Tramadol-ndryshim etikete

tramadol
tramadol
ShBA. 25 Maj 2010. Ortho-McNeil-Janssen dhe FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor për ndryshimet në seksionin e Paralajmërimeve lidhur me informacionet e përshkrimit për tramadol, analgjetik opioid me veprim qendror i indikuar për menaxhim të dhembjes kronike mesatare deri mesatarisht të rëndë.
Publikuar në Farmakovigjilencë
<< Fillo < Para 1 2 Tjetri > Fund >>
Faqe 1 nga 2