E premte, 21 Kor 2017
 
 
Banerat
Lulzim Sharapolli

Lulzim Sharapolli

E martë, 22 Nandor 2011 21:41

SSRI-dozat e larta dhe aritmitë

 

citalopram
citalopram

24 gusht, 2011 – Antidepresanti citalopram (Celexa, Forest Laboratories) nuk duhet të përdoret në doza më të larta se 40 mg në ditë për shkak të shqetësimeve se ai mund të shkaktojë ndryshime potencialisht fatale në ritmin e zemrës, paralajmëron Food and Drug Administration (FDA) e SHBA.

 

E shtunë, 07 Maj 2011 04:20

IPP – Ndryshimi i etiketimit

(1) FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe publikun që barnat inhibitorëve të pompës protonike (IPP)  (përfshirë esomeprazolin, dekslansoprazolin, omeprazolin, lansoprazolin, pantoprazolin dhe rabeprazolin) mund të shkaktojnë hipomagnezemi nëse merren për një periudhë ma të zgjatur kohore (në shumicën e rasteve, ma gjatë se një vit).
E mërkurë, 26 Maj 2010 10:17

PPI-fraktura të mundshme të eshtrave

Image 25 Maj 2010. FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor dhe pacientët për revidimet në etiketat e përshkrimit dhe të dhënjes pa recetë për inhibitorët e pompës protonike, të cilët veprojnë duke reduktuar sasinë e acidit në lukth, për të përfshirë informacionet e sigurisë lidhur me rrezikun e shtuar për fraktura të çapokut, nyjës së dorës dhe të boshtit kurrizor dhe përdorimit të këtyre barnave.

anestezia FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor për 35 raporte kondriolize (nekrozë dhe shkatërrim i kërcës) në pacientët që u është dhënë infuzion intra-artikular i anestetikëve lokal (në marketing si bupivakainë, klorprokainë, lidokainë, mepivakainë, prokainë, ropivakainë) me pajisje infuzioni elastomerike për të kontrolluar dhembjen post-operative.
E diel, 04 Prill 2010 18:25

Hekur dekstran-Vërejtje e Kornizuar

Iron dextran FDA e SHBA dhe American Regent kanë njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësorë që reaksione të tipit anafilaktik, përfshirë fatalitetet, kanë përcjellur administrimin parenteral të injeksioneve hekur dekstran.
E mërkurë, 18 Nandor 2009 12:19

Klopidogrel me omeprazol- të shmangen

Clopidrogrel
Clopidrogrel
SILVER SPRING, Md - 17 Nëntor, 2009 - FDA (Administrata e Barnave dhe Ushqimit) të SHBA-së ka paraqitur të dhëna të reja që tregojnë se inhibitorët e pompës protonike (IPP) omeprazoli (Prilosec / Prilosec OTC) zvogëlon efektin e klopidogrelit (Plavix) në gjak kundër mpiksjes nga pothuajse për gjysmë kur këto dy barna janë marrë nga pacienti i njëjtë. Pacientët në rrezik për sulm në zemër ose tru që përdorin klopidogrel për të parandaluar mpiksjen e gjakut nuk do të kenë efekt të plotë të këtij bari, nëse ata gjithashtu janë duke marrë omeprazol, prandaj, FDA rekomandon që duhet të shmanget bashkadministrimi i omeprazolit dhe klopidogrelit.

E enjte, 22 Tetor 2009 19:24

Fluoksetina-sy. e serotoninës

Fluoksetin
Fluoksetin
17 Qershor 2009 – FDA ka aprovuar kategorinë e etiketimit të sigurisë për ndryshime në etiketa për fluoksetinë HCl për të dhënë informata të përditësuara në lidhje me interaksionet e barnave që rrisin rrezikun për ngjarjet e padëshirueshme në relacion me serotoninën te pacientët që marrin tretman me inhibitorë selektiv të rikapjes së serotoninës (ISRS-SSRI) siç është fluoksetina. Ky informacion gjithashtu aplikohet edhe për inhibitorët selektiv të rikapjes së serotoninë-norepinefrinës (ISSN-SNIR). Më 22 prill, etiketa për Sarafem tableta (Warner Chilcott Co, Inc ) është përditësuar.
E enjte, 22 Tetor 2009 19:19

Amjodaron-reduktim doze me statina

Cordarone
Cordarone
11 Prill 2009 - FDA (Administrata e Barnave dhe Ushqimit) të SHBA ka aprovuar revidimin e etiketës së sigurisë për amjodaron HCl (Cordarone tableta; Wyeth Pharmaceuticals, Inc) për të këshilluar dhe rekomanduar rregullimin e dozës kur administrohet me 3-hidroksi-3-metil-glutaril-CoA (HMG-CoA) inhibitorët e reduktazës, të njohur si "statina”.
E martë, 09 Qershor 2009 19:00

Propiltiouracil-dëmtim i mëlçisë

ROCKVILLE, Md - Qershor 3, 2009FDA (Administrata e Barnave dhe Ushqimit) të SHBA ka njoftuar profesionistet e kujdesit shëndetësor për rrezikun e dëmtimit serioz të mëlçisë, duke përfshirë dështimin e mëlçisë dhe vdekjen, me përdorimin e propiltiouracilit (PTU) tek të rriturit dhe pacientët pediatrik.
E martë, 22 Nandor 2011 21:41

SSRI-dozat e larta dhe aritmitë

 

citalopram
citalopram

24 gusht, 2011 – Antidepresanti citalopram (Celexa, Forest Laboratories) nuk duhet të përdoret në doza më të larta se 40 mg në ditë për shkak të shqetësimeve se ai mund të shkaktojë ndryshime potencialisht fatale në ritmin e zemrës, paralajmëron Food and Drug Administration (FDA) e SHBA.

 

<< Fillo < Para 1 2 3 Tjetri > Fund >>
Faqe 1 nga 3