E premte, 21 Kor 2017
 
 
Banerat

Rivaroksaban është regjistruar për përdorim në NHS (National Health System) në Angli dhe Uels në pacientët me fibrilacion atrial (AF). Në udhërrëfyesin e dhënë sot (23 maj 2012), Instituti Nacional për Shëndet dhe Ekselencë Klinike ka aprovuar rivaroksaban (Xarelto; Bayer) për të prevenuar sulmin në tru dhe embolizmin sistemik në të rriturit me AF jo-valvular dhe me ma shumë se një faktor risku.

Publikuar në Lajmet më të reja
E hanë, 21 Maj 2012 23:10

Kapecitabin Krka-merr MA nga EMA

7 Maj 2012

Agjencia Europiane e Barnave-EMA i ka dhënë Autorizim për Marketing produktit medicinal Capecitabine Krka të prodhuesit Krka nga Sllovenia. Autorizimi për Marketing i është dhënë për fortësitë 150 mg, 300 mg dhe 500 mg.

Publikuar në Lajmet më të reja


FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor për një studim të ri duke raportuar një rritje të vogël në vdekje kardiovaskulare dhe në rrezik nga vdekja nga çfarëdo shkaktari, në pacientët e trajtuar me një kurs 5 ditor me azitromicin (Zithromax; Pfizer) krahasuar me personat e trajtuar me amoksicilin, ciprofloksacin ose pa barna.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 19 Maj 2012 01:25

Pirja e kafes zvogëlon mortalitetin

HealthDay News

Pirja e kafes është e shoqëruar me rrezik ma të ultë nga vdekja nga shumica e shkaqeve përveç kancerit, sipas studimit të publikuar në edicionin e 17 Majit në New England Journal of Medicine.

 

Publikuar në Lajmet më të reja