E premte, 21 Kor 2017
 
 
Banerat
E mërkurë, 13 Korrik 2011 00:54

Epoetinë alfa-modifikim dozimi

Epoetin
Epoetin

Barnat për stimulimin e eritropoezës (BSE) në sëmundjet kronike të veshkave: Komunikatë për sigurinë e barnave - rekomandime për dozim të modifikuar

Epoetinë alfa (në treg si Epogen dhe Procrit) dhe darbepoetinë alfa (në treg si Aranesp)

AUDIENCA: Nefrologji, onkologji

KOMUNIKATA: FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor që rekomandimet e reja të modifikuara për dozim ma konservativ të barnave për stimulimin e eritropoezës (BSE) në pacientët me sëmundje kronike të veshkave (SKVe) është aprovuar për të përmirësuar përdorimin ma të sigurt të këtyre barnave.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E mërkurë, 13 Korrik 2011 00:54

Epoetinë alfa-modifikim dozimi

Epoetin
Epoetin

Barnat për stimulimin e eritropoezës (BSE) në sëmundjet kronike të veshkave: Komunikatë për sigurinë e barnave - rekomandime për dozim të modifikuar

Epoetinë alfa (në treg si Epogen dhe Procrit) dhe darbepoetinë alfa (në treg si Aranesp)

AUDIENCA: Nefrologji, onkologji

KOMUNIKATA: FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor që rekomandimet e reja të modifikuara për dozim ma konservativ të barnave për stimulimin e eritropoezës (BSE) në pacientët me sëmundje kronike të veshkave (SKVe) është aprovuar për të përmirësuar përdorimin ma të sigurt të këtyre barnave.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E mërkurë, 13 Korrik 2011 00:54

Epoetinë alfa-modifikim dozimi

Epoetin
Epoetin

Barnat për stimulimin e eritropoezës (BSE) në sëmundjet kronike të veshkave: Komunikatë për sigurinë e barnave - rekomandime për dozim të modifikuar

Epoetinë alfa (në treg si Epogen dhe Procrit) dhe darbepoetinë alfa (në treg si Aranesp)

AUDIENCA: Nefrologji, onkologji

KOMUNIKATA: FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor që rekomandimet e reja të modifikuara për dozim ma konservativ të barnave për stimulimin e eritropoezës (BSE) në pacientët me sëmundje kronike të veshkave (SKVe) është aprovuar për të përmirësuar përdorimin ma të sigurt të këtyre barnave.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E diel, 10 Korrik 2011 22:18

Këshilla për rrezitje në diell

Rrezitja

Udhëzues për rrezitje pa rrezikuar lëkurën tuaj

Udhëzimet në vijim japin informacione themelore për mbrojtje nga rrezitja në diell

Çka është saktësisht nxirja (marrja e ngjyrës)?

Kur lëkura juaj merr ngjyrë, ajo në fakt mbron vetveten nga dëmtimet e rrezeve ultraviolete (UV) të diellit, duke shkaktuar prodhimin e një substance të quajtur melaninë.

A ekziston nxirje që mund të thuhet që është e sigurt?

Publikuar në Farmakovigjilencë
E diel, 10 Korrik 2011 22:18

Këshilla për rrezitje në diell

Rrezitja

Udhëzues për rrezitje pa rrezikuar lëkurën tuaj

Udhëzimet në vijim japin informacione themelore për mbrojtje nga rrezitja në diell

Çka është saktësisht nxirja (marrja e ngjyrës)?

Kur lëkura juaj merr ngjyrë, ajo në fakt mbron vetveten nga dëmtimet e rrezeve ultraviolete (UV) të diellit, duke shkaktuar prodhimin e një substance të quajtur melaninë.

A ekziston nxirje që mund të thuhet që është e sigurt?

Publikuar në Farmakovigjilencë
E diel, 10 Korrik 2011 22:18

Këshilla për rrezitje në diell

Rrezitja

Udhëzues për rrezitje pa rrezikuar lëkurën tuaj

Udhëzimet në vijim japin informacione themelore për mbrojtje nga rrezitja në diell

Çka është saktësisht nxirja (marrja e ngjyrës)?

Kur lëkura juaj merr ngjyrë, ajo në fakt mbron vetveten nga dëmtimet e rrezeve ultraviolete (UV) të diellit, duke shkaktuar prodhimin e një substance të quajtur melaninë.

A ekziston nxirje që mund të thuhet që është e sigurt?

Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 09 Korrik 2011 00:11

Indakaterol-bronkodilator njëherë në ditë

Arcapta
Arcapta
1 Korrik 2011 – Food and Drug Administration (FDA) e ShBA sot ka aprovuar bronkodilator për përdorim njëherë në ditë - indakaterol maleat (Arcapta Neohaler, në ShBA dhe Onbrez në Europë, nga Novartis Pharmaceuticals) – për sëmundje kronike obstruktive pulmonare (SKOP) që premton aderencë ma të mirë të pacientit sesa bronkodilatorët që përdoren dy herë në ditë që janë në treg.

 

Publikuar në Lajmet më të reja
E shtunë, 09 Korrik 2011 00:11

Indakaterol-bronkodilator njëherë në ditë

Arcapta
Arcapta
1 Korrik 2011 – Food and Drug Administration (FDA) e ShBA sot ka aprovuar bronkodilator për përdorim njëherë në ditë - indakaterol maleat (Arcapta Neohaler, në ShBA dhe Onbrez në Europë, nga Novartis Pharmaceuticals) – për sëmundje kronike obstruktive pulmonare (SKOP) që premton aderencë ma të mirë të pacientit sesa bronkodilatorët që përdoren dy herë në ditë që janë në treg.

 

Publikuar në Lajmet më të reja
E shtunë, 09 Korrik 2011 00:11

Indakaterol-bronkodilator njëherë në ditë

Arcapta
Arcapta
1 Korrik 2011 – Food and Drug Administration (FDA) e ShBA sot ka aprovuar bronkodilator për përdorim njëherë në ditë - indakaterol maleat (Arcapta Neohaler, në ShBA dhe Onbrez në Europë, nga Novartis Pharmaceuticals) – për sëmundje kronike obstruktive pulmonare (SKOP) që premton aderencë ma të mirë të pacientit sesa bronkodilatorët që përdoren dy herë në ditë që janë në treg.

 

Publikuar në Lajmet më të reja
E premte, 08 Korrik 2011 23:32

Propilen glikoli-dermatiti alergjik kontakti

Propilen glikol
Propilen glikol
Shkaktar shpesh i padetektuar i dermatitit alergjik kontakti në pacientët që përdorin kortikosteroide topikale

Propilen glikoli (PG) konsiderohet të jetë përbërës i gjithëpranishëm i formulacioneve i përdorur në produktet për përkujdes personal dhe preparate farmaceutike. Ai është komponim organik që gjendet rëndom në kortikosteroide topikale (KT). Reaksionet lëkurore në PG në të shumtën janë irrituese, por dermatiti alergjik kontakti në PG është i dokumentuar mirë. Kosenzitizimi në PG dhe KT mund të shfaqet, duke bërë sfiduese zgjedhjen e kortikosteroideve topikale në pacientët alergjik në PG.

Publikuar në Farmakovigjilencë
<< Fillo < Para 1 2 Tjetri > Fund >>
Faqe 1 nga 2