E premte, 21 Kor 2017
 
 
Banerat
E martë, 10 Maj 2011 01:33

Topiramat-çarje e buzës dhe qiellzës

topiramat
topiramat
FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët shëndetësor dhe pacientët për rritje rreziku nga zhvillimi i çarjes së buzës dhe/ose çarjes së qiellzës në foshnjat e lindura nga gratë e trajtuara me topiramat gjatë shtatzanisë.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 10 Maj 2011 01:33

Topiramat-çarje e buzës dhe qiellzës

topiramat
topiramat
FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët shëndetësor dhe pacientët për rritje rreziku nga zhvillimi i çarjes së buzës dhe/ose çarjes së qiellzës në foshnjat e lindura nga gratë e trajtuara me topiramat gjatë shtatzanisë.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 10 Maj 2011 01:33

Topiramat-çarje e buzës dhe qiellzës

topiramat
topiramat
FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët shëndetësor dhe pacientët për rritje rreziku nga zhvillimi i çarjes së buzës dhe/ose çarjes së qiellzës në foshnjat e lindura nga gratë e trajtuara me topiramat gjatë shtatzanisë.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 07 Maj 2011 04:20

IPP – Ndryshimi i etiketimit

(1) FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe publikun që barnat inhibitorëve të pompës protonike (IPP)  (përfshirë esomeprazolin, dekslansoprazolin, omeprazolin, lansoprazolin, pantoprazolin dhe rabeprazolin) mund të shkaktojnë hipomagnezemi nëse merren për një periudhë ma të zgjatur kohore (në shumicën e rasteve, ma gjatë se një vit).
Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 07 Maj 2011 04:20

IPP – Ndryshimi i etiketimit

(1) FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe publikun që barnat inhibitorëve të pompës protonike (IPP)  (përfshirë esomeprazolin, dekslansoprazolin, omeprazolin, lansoprazolin, pantoprazolin dhe rabeprazolin) mund të shkaktojnë hipomagnezemi nëse merren për një periudhë ma të zgjatur kohore (në shumicën e rasteve, ma gjatë se një vit).
Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 07 Maj 2011 04:20

IPP – Ndryshimi i etiketimit

(1) FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe publikun që barnat inhibitorëve të pompës protonike (IPP)  (përfshirë esomeprazolin, dekslansoprazolin, omeprazolin, lansoprazolin, pantoprazolin dhe rabeprazolin) mund të shkaktojnë hipomagnezemi nëse merren për një periudhë ma të zgjatur kohore (në shumicën e rasteve, ma gjatë se një vit).
Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 07 Maj 2011 03:33

Buflomedil-tërhiqet nga tregu

buflomedil Autorizimi për marketing është suspenduar në Francë. Agjencia Franceze për Siguri të Produkteve Shëndetësore (Afssaps) ka vendosur më 11 shkurt 2011, për suspendimin e autorizimit për marketing të produkteve që përmbajnë buflomedil.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 07 Maj 2011 03:33

Buflomedil-tërhiqet nga tregu

buflomedil Autorizimi për marketing është suspenduar në Francë. Agjencia Franceze për Siguri të Produkteve Shëndetësore (Afssaps) ka vendosur më 11 shkurt 2011, për suspendimin e autorizimit për marketing të produkteve që përmbajnë buflomedil.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 07 Maj 2011 03:33

Buflomedil-tërhiqet nga tregu

buflomedil Autorizimi për marketing është suspenduar në Francë. Agjencia Franceze për Siguri të Produkteve Shëndetësore (Afssaps) ka vendosur më 11 shkurt 2011, për suspendimin e autorizimit për marketing të produkteve që përmbajnë buflomedil.
Publikuar në Farmakovigjilencë