E premte, 21 Kor 2017
 
 
Banerat
E martë, 22 Nandor 2011 21:41

SSRI-dozat e larta dhe aritmitë

 

citalopram
citalopram

24 gusht, 2011 – Antidepresanti citalopram (Celexa, Forest Laboratories) nuk duhet të përdoret në doza më të larta se 40 mg në ditë për shkak të shqetësimeve se ai mund të shkaktojë ndryshime potencialisht fatale në ritmin e zemrës, paralajmëron Food and Drug Administration (FDA) e SHBA.

 

Publikuar në Farmakovigjilencë
E enjte, 22 Tetor 2009 19:24

Fluoksetina-sy. e serotoninës

Fluoksetin
Fluoksetin
17 Qershor 2009 – FDA ka aprovuar kategorinë e etiketimit të sigurisë për ndryshime në etiketa për fluoksetinë HCl për të dhënë informata të përditësuara në lidhje me interaksionet e barnave që rrisin rrezikun për ngjarjet e padëshirueshme në relacion me serotoninën te pacientët që marrin tretman me inhibitorë selektiv të rikapjes së serotoninës (ISRS-SSRI) siç është fluoksetina. Ky informacion gjithashtu aplikohet edhe për inhibitorët selektiv të rikapjes së serotoninë-norepinefrinës (ISSN-SNIR). Më 22 prill, etiketa për Sarafem tableta (Warner Chilcott Co, Inc ) është përditësuar.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 22 Nandor 2011 21:41

SSRI-dozat e larta dhe aritmitë

 

citalopram
citalopram

24 gusht, 2011 – Antidepresanti citalopram (Celexa, Forest Laboratories) nuk duhet të përdoret në doza më të larta se 40 mg në ditë për shkak të shqetësimeve se ai mund të shkaktojë ndryshime potencialisht fatale në ritmin e zemrës, paralajmëron Food and Drug Administration (FDA) e SHBA.

 

Publikuar në Farmakovigjilencë
E enjte, 22 Tetor 2009 19:24

Fluoksetina-sy. e serotoninës

Fluoksetin
Fluoksetin
17 Qershor 2009 – FDA ka aprovuar kategorinë e etiketimit të sigurisë për ndryshime në etiketa për fluoksetinë HCl për të dhënë informata të përditësuara në lidhje me interaksionet e barnave që rrisin rrezikun për ngjarjet e padëshirueshme në relacion me serotoninën te pacientët që marrin tretman me inhibitorë selektiv të rikapjes së serotoninës (ISRS-SSRI) siç është fluoksetina. Ky informacion gjithashtu aplikohet edhe për inhibitorët selektiv të rikapjes së serotoninë-norepinefrinës (ISSN-SNIR). Më 22 prill, etiketa për Sarafem tableta (Warner Chilcott Co, Inc ) është përditësuar.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 22 Nandor 2011 21:41

SSRI-dozat e larta dhe aritmitë

citalopram
citalopram
24 gusht, 2011 – Antidepresanti  citalopram (Celexa, Forest Laboratories) nuk duhet të përdoret në doza më të larta se 40 mg në ditë për shkak të shqetësimeve se ai mund të shkaktojë ndryshime potencialisht fatale në ritmin e zemrës, paralajmëron Food and Drug Administration (FDA) e SHBA.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E enjte, 22 Tetor 2009 19:24

Fluoksetina-sy. e serotoninës

Fluoksetin
Fluoksetin
17 Qershor 2009 – FDA ka aprovuar kategorinë e etiketimit të sigurisë për ndryshime në etiketa për fluoksetinë HCl për të dhënë informata të përditësuara në lidhje me interaksionet e barnave që rrisin rrezikun për ngjarjet e padëshirueshme në relacion me serotoninën te pacientët që marrin tretman me inhibitorë selektiv të rikapjes së serotoninës (ISRS-SSRI) siç është fluoksetina. Ky informacion gjithashtu aplikohet edhe për inhibitorët selektiv të rikapjes së serotoninë-norepinefrinës (ISSN-SNIR). Më 22 prill, etiketa për Sarafem tableta (Warner Chilcott Co, Inc ) është përditësuar.
Publikuar në Farmakovigjilencë