E premte, 21 Sht 2012
 
 
E mërkurë, 26 Maj 2010 10:17

PPI-fraktura të mundshme të eshtrave

Image 25 Maj 2010. FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor dhe pacientët për revidimet në etiketat e përshkrimit dhe të dhënjes pa recetë për inhibitorët e pompës protonike, të cilët veprojnë duke reduktuar sasinë e acidit në lukth, për të përfshirë informacionet e sigurisë lidhur me rrezikun e shtuar për fraktura të çapokut, nyjës së dorës dhe të boshtit kurrizor dhe përdorimit të këtyre barnave.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E mërkurë, 26 Maj 2010 10:17

PPI-fraktura të mundshme të eshtrave

Image 25 Maj 2010. FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor dhe pacientët për revidimet në etiketat e përshkrimit dhe të dhënjes pa recetë për inhibitorët e pompës protonike, të cilët veprojnë duke reduktuar sasinë e acidit në lukth, për të përfshirë informacionet e sigurisë lidhur me rrezikun e shtuar për fraktura të çapokut, nyjës së dorës dhe të boshtit kurrizor dhe përdorimit të këtyre barnave.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 25 Maj 2010 20:06

Tramadol-ndryshim etikete

tramadol
tramadol
ShBA. 25 Maj 2010. Ortho-McNeil-Janssen dhe FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor për ndryshimet në seksionin e Paralajmërimeve lidhur me informacionet e përshkrimit për tramadol, analgjetik opioid me veprim qendror i indikuar për menaxhim të dhembjes kronike mesatare deri mesatarisht të rëndë.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 25 Maj 2010 20:06

Tramadol-ndryshim etikete

tramadol
tramadol
ShBA. 25 Maj 2010. Ortho-McNeil-Janssen dhe FDA ka njoftuar profesionistët shëndetësor për ndryshimet në seksionin e Paralajmërimeve lidhur me informacionet e përshkrimit për tramadol, analgjetik opioid me veprim qendror i indikuar për menaxhim të dhembjes kronike mesatare deri mesatarisht të rëndë.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 01 Maj 2010 03:37

Orlistat-përditësim për sigurinë

alli

UK. Shkurt 2010. Orlistat është, inhibitor potent, specifik dhe me veprim të gjatë të lipazave gastrointestinale. Ai manifeston aktivitet terapeutik në lumenin e lukthit dhe të zorrës së hollë duke prevenuar lipazat gastrike dhe pankreatike që të bëjnë hidrolizimin e yndyrës dietetike, në formë të triglicerideve, në acide yndyrore të lira të absorbueshme dhe monogliceride.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 01 Maj 2010 03:37

Orlistat-përditësim për sigurinë

alli

UK. Shkurt 2010. Orlistat është, inhibitor potent, specifik dhe me veprim të gjatë të lipazave gastrointestinale. Ai manifeston aktivitet terapeutik në lumenin e lukthit dhe të zorrës së hollë duke prevenuar lipazat gastrike dhe pankreatike që të bëjnë hidrolizimin e yndyrës dietetike, në formë të triglicerideve, në acide yndyrore të lira të absorbueshme dhe monogliceride.
Publikuar në Farmakovigjilencë