E premte, 21 Kor 2017
 
 
E martë, 22 Nandor 2011 21:41

SSRI-dozat e larta dhe aritmitë I përzgjedhur

Shkruar nga 
Vlerësoni këtë artikull
(0 vota)

 

citalopram
citalopram

24 gusht, 2011 – Antidepresanti citalopram (Celexa, Forest Laboratories) nuk duhet të përdoret në doza më të larta se 40 mg në ditë për shkak të shqetësimeve se ai mund të shkaktojë ndryshime potencialisht fatale në ritmin e zemrës, paralajmëron Food and Drug Administration (FDA) e SHBA.

 

Një paralajmërim i lëshuar për profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe pacientët paralajmëron se bari është shoqëruar me një QT interval të zgjatur në mënyrë të varur nga doza. Pacientët në rrezik të posaçëm për zhvillimin e kësaj gjendje përfshijnë ata me sëmundje primare të zemrës dhe individët që kanë predispozita të kenë nivel të ulët të kaliumit dhe magneziumit në gjak.

Sipas këtij paralajmërimi citaloprami nuk duhet të përdoret në pacientët me sindromin kongjenital të QT intervalit të zgjatur.

Pacientët me insuficiencë kongjestive të zemrës, bradiaritmi, ose predispozitë për hipokaliemi ose hipomagnezemi të sëmundjes konkomitante ose bar, janë në rrezik ma të lartë të zhvillimit të Torsade de Pointes, një tip i rrallë i tahikardisë ventrikulare. Sipas paralajmërimit, hulumtimi ka treguar se dozat e citalopramit ma të mëdha se 40 mg/ditë nuk japin asnjë leverdi shtesë në rezultatet e depresionit. Megjithatë, më parë në etiketën e barit citalopram është thënë se pacientët e caktuar mund të kërkojnë një dozë prej 60 mg në ditë.

Etiketimi i barit për këtë është rishikuar për të përfshirë dozime të reja të barit dhe rekomandime të përdorimit, poashtu edhe informacione në lidhje me potencialin e zgjatjes së QT intervalit dhe Torsade de Pointes.

Lexo 6527 herë Modifikuar për herë te fundit më E hanë, 28 Nandor 2011 11:58