E enjte, 19 Kor 2012
 
 
E shtunë, 25 Shtator 2010 01:39

Dozimi i paracetamolit-BNFC

paracetamol
paracetamol
Përdorimi i lejuar: Nuk është i lejuar përdorimi oral në fëmijët nën moshën 2 vjeçare; dozat për simptoma të rënda nuk janë të lejuara 

Indikacionet dhe doza  

Dhembja; pireksia dhe parehatia 

•Përmes gojës

Neonatët 28-32 javë të moshës postmenstruale: 20 mg/kg si dozë njësore pastaj 10-15 mg/kg çdo 8-12 orë sipas nevojës; max. 30 mg/kg në ditë në doza të ndara

Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 20 Tetor 2009 19:04

Rosuvastatina-për HF pediatrike

Crestor®
Crestor®
20 Tetor 2009 (Wilmington, Delaware) – Food and Drug Administration (FDA) ka aprovuar rosuvastatinën (Crestor, AstraZeneca) për përdorim te fëmijët e moshës 10 deri 17 vjeçare me hiperkolesterolemi familjare.

Publikuar në Lajmet më të reja
E shtunë, 25 Shtator 2010 01:39

Dozimi i paracetamolit-BNFC

paracetamol
paracetamol
Përdorimi i lejuar: Nuk është i lejuar përdorimi oral në fëmijët nën moshën 2 vjeçare; dozat për simptoma të rënda nuk janë të lejuara 

Indikacionet dhe doza  

Dhembja; pireksia dhe parehatia 

•Përmes gojës

Neonatët 28-32 javë të moshës postmenstruale: 20 mg/kg si dozë njësore pastaj 10-15 mg/kg çdo 8-12 orë sipas nevojës; max. 30 mg/kg në ditë në doza të ndara

Publikuar në Farmakovigjilencë
E martë, 20 Tetor 2009 19:04

Rosuvastatina-për HF pediatrike

Crestor®
Crestor®
20 Tetor 2009 (Wilmington, Delaware) – Food and Drug Administration (FDA) ka aprovuar rosuvastatinën (Crestor, AstraZeneca) për përdorim te fëmijët e moshës 10 deri 17 vjeçare me hiperkolesterolemi familjare.

Publikuar në Lajmet më të reja