E premte, 21 Sht 2012
 
 
E shtunë, 25 Shtator 2010 01:39

Dozimi i paracetamolit-BNFC

paracetamol
paracetamol
Përdorimi i lejuar: Nuk është i lejuar përdorimi oral në fëmijët nën moshën 2 vjeçare; dozat për simptoma të rënda nuk janë të lejuara 

Indikacionet dhe doza  

Dhembja; pireksia dhe parehatia 

•Përmes gojës

Neonatët 28-32 javë të moshës postmenstruale: 20 mg/kg si dozë njësore pastaj 10-15 mg/kg çdo 8-12 orë sipas nevojës; max. 30 mg/kg në ditë në doza të ndara

Publikuar në Farmakovigjilencë
E shtunë, 25 Shtator 2010 01:39

Dozimi i paracetamolit-BNFC

paracetamol
paracetamol
Përdorimi i lejuar: Nuk është i lejuar përdorimi oral në fëmijët nën moshën 2 vjeçare; dozat për simptoma të rënda nuk janë të lejuara 

Indikacionet dhe doza  

Dhembja; pireksia dhe parehatia 

•Përmes gojës

Neonatët 28-32 javë të moshës postmenstruale: 20 mg/kg si dozë njësore pastaj 10-15 mg/kg çdo 8-12 orë sipas nevojës; max. 30 mg/kg në ditë në doza të ndara

Publikuar në Farmakovigjilencë
E mërkurë, 01 Shtator 2010 19:30

Dr Michel Buchmann-President i ri i FIP-it

Michel Buchmann
Michel Buchmann
Të shtunën, më 29 gusht 2010 Këshilli i Federatës Internacionale Farmaceutike (FIP) është takuar me rastin e Kongresit të 70 Botëror të Farmacisë dhe Shkencave Farmaceutike në Lisbonë, Portugali për të zgjedhur Dr. Michel Buchmann (Zvicër) si President të ri të FIP-it.

Publikuar në Lajmet më të reja
E mërkurë, 01 Shtator 2010 19:30

Dr Michel Buchmann-President i ri i FIP-it

Michel Buchmann
Michel Buchmann
Të shtunën, më 29 gusht 2010 Këshilli i Federatës Internacionale Farmaceutike (FIP) është takuar me rastin e Kongresit të 70 Botëror të Farmacisë dhe Shkencave Farmaceutike në Lisbonë, Portugali për të zgjedhur Dr. Michel Buchmann (Zvicër) si President të ri të FIP-it.

Publikuar në Lajmet më të reja