E mërkurë, 18 Kor 2012
 
 
E shtunë, 07 Maj 2011 03:33

Buflomedil-tërhiqet nga tregu I përzgjedhur

Shkruar nga 
Vlerësoni këtë artikull
(0 vota)
buflomedil Autorizimi për marketing është suspenduar në Francë. Agjencia Franceze për Siguri të Produkteve Shëndetësore (Afssaps) ka vendosur më 11 shkurt 2011, për suspendimin e autorizimit për marketing të produkteve që përmbajnë buflomedil.

Të gjitha seritë e produkteve që përmbajnë buflomedil janë revokuar në Francë më 17 shkurt 2011.

Aksioni është ndërmarrë pas lajmërimeve të ngjarjeve serioze nervore (konvulsione, miklonusi dhe statusi epileptik) dhe kardiake (tahikardia, hipotensioni, çrregullimet e e ritmit ventrikular dhe arresti kardiak) posaçërisht në tejdozimin aksidental ose të vullnetshëm.

(Shikoni WHO Newsletter No. 1, 2007 për vendimin e Afssaps për të tërhequr buflomedilin 300 mg tabletat nga tregu për shkak të rrezikut nga suicidi.)

 

Referenca:

Spécialités à base de Buflomédil - Retrait de produits, Afssaps, 17 Shkurt 2011

(www.afssaps.fr)

Lexo 339 herë Modifikuar për herë te fundit më E shtunë, 07 Maj 2011 04:17

Artikuj të përngjashëm (nga tag'et)